معرفي فناوري هاي روز دنيا
به سايت ما خوش آمديد
شبكه جهاني اينترنت در سال جاري ميلادي به 25 سالگي مي رسد.
به گزارش ايرنا از وب سايت مركز تحقيقات pew، اينترنت هم اكنون در حال تبديل شدن به بخشي از زندگي اجتماعي مردم جهان است و اين فناوري در طول ربع قرن گذشته داراي بيشترين نرخ رشد در ميان ديگر فناوري ها بوده است.
ˈwwwˈ يا World Wide Web به معناي شبكه جهاني وب است.
اينترنت از نظر لغوي مخفف كلمه ˈInter Connected Networkˈاست كه به معناي شبكه اي به هم مرتبط است.
مفهوم اينترنت اولين بار توسط فرانسوي ها ، 20 سال قبل از اين كه آمريكايي ها به اختراع آن دست بزنند ، اختراع شد.
اين شبكه با نام ˈنيكتلˈ امكاني را فراهم كرد كه تنها رايانه هايي كه در پاريس موجود بودند به يكديگر متصل شوند.همين محدوديت نيز عامل شكست اينترنت در فرانسه شد و فرانسوي ها پس از سالها اين شكست را قبول كردند .
بعد از مدتي در زمان جنگ سرد آمريكايي ها اين مفهوم را ايجاد كردند كه ”هركس با هر نوع رايانه به هر نوع شبكه به هركس، به هر رايانه و با هر نوع رايانه و هر نوع شبكه متصل شود.ˈ
اين مفهوم در زماني مطرح شد كه تبادل اطلاعات از طريق فلاپي ديسك و ميان دو رايانه با دو سيستم عامل متفاوت امكان پذير نبود.
تاريخچه اينترنت جهان به زمان جنگ سرد باز مي گردد.
در اوج جنگ سرد، هنگامي كه آمريكايي ها ايده نشانه گيري موشك هاي روسيه در فضا را داشتند اين بيم مي رفت كه اين موشك ها مركز عمليات جنگي آمريكا را مورد هدف قرار دهند و چون عمليات جنگي آمريكا و متحدانش به صورت مركزي بود، احتمال باخت جنگ افزايش يافت.
اين ايده به اين صورت درآمد كه امكانات رايانه اي آمريكا ميان كشورهاي عضو ناتو گسترش يابد و در صورتي كه موشك هاي روسيه به هركدام پايگاه هاي نظامي و حتي پايگاه نظامي مركزي برخورد كند، بقيه پايگاه ها بتوانند مانند موجود زنده به فعاليت هاي خود ادامه دهند.
مشكل اجراي اين ايده اين بود كه هركدام از كشورهاي اروپايي و حتي رايانه هاي داخل آمريكا نيز داراي سيستم عامل هاي متفاوت و برقراري ارتباط ميان آن ها مشكل بود.
بنابراين پروژه ي ˈآرپانتˈ در پنتاگون تعريف شد كه مراحل عملياتي آن در چند دانشگاه آمريكا انجام شد.براساس طرح ˈآرپانتˈ، رايانه هاي مراكز دانشگاهي و مراكز نظامي با سيستم هاي عامل يكسان به يكديگر متصل شدند.
بدين شكل اولين شبكه به هم پيوسته يا ˈاينترنتˈ تشكيل شد. در اين ميان موضوع پهناي باند بسيار مهم بود . 
پهناي باند به اين معنا است كه بستر هاي ارتباطي لازم بين دو شبكه كه با يكديگر از نظر ساختاري متفاوت هستند، ايجاد شود و يكي به عنوان مصرف كننده و ديگري به عنوان توليد كننده باشد و برعكس.
وسايل مخابراتي –كاميونيكيشن مديا- كه بين شبكه هاي مختلف ظرفيت هايي را ايجاد كنند كه در آن تبادل اطلاعات صورت مي گيرد و هرچه داراي ظرفيت بيشتري باشد بيشتر مي تواند اطلاعات را تبادل كند.
در زمان جنگ سرد كابل هاي پهن فيبر نوري با قطر دو متر از بستر اقيانوس ˈآتلانتيکˈ عبور كردند و در اين زمان تمامي مساحت كره زمين توسط شركت بين المللي مخابراتي ˈفلگˈ توسط كابل هاي فيبر نوري پوشيده شد و شركت مخابرات ايران نيز بخشي از اين خطوط مخابراتي را خريداري و يا اجاره كرد.
براساس آخرين آمار اعلام شده از سوي مركز مديريت توسعه ملي اينترنت( متما) در حال حاضر بيش از 61 درصد جمعيت كشور به اينترنت متصل مي شوند.
در اين ارزيابي ها، مشتركان اينترنت موبايل - GPRS - با 30.11 درصد ضريب نفوذ و 22 ميليون و 629 هزار كاربر، بيشترين آمار اتصال به اينترنت را به خود اختصاص داده اند.


نوع مطلب :

دوشنبه نوزدهم 12 1392 15:41


درباره وبلاگ
در این وبلاگ آخرین اخبار مربوط به حوزه فناوری اطلاعات قرار خواهد گرفت.
پيوندهاي وبلاگ
صفحات جانبي
آمار وبلاگ
  • تعداد بازديد : 774133
  • تعداد نوشته ها : 1012
  • تعداد نظرات : 7
فرم تماس
نام و نام خانوادگي
آدرس ايميل
امکانات ديگر
کليه حقوق اين وبلاگ براي معرفي فناوري هاي روز دنيا محفوظ است
X